Proef met 2 soorten roosters

Roostering is belangrijk in de gezondheidszorg. De roosters moeten immers garanderen dat er voldoende medewerkers aanwezig zijn. Verder moeten ze voldoen aan ergonomische uitgangspunten, wetgeving én passen in het privéleven van de medewerkers. Het is ook belangrijk dat roosters bijdragen aan de kwaliteit van zorg en aan bedrijfsmatige uitgangspunten. Hoe kan aan al deze voorwaarden worden voldaan? Om een antwoord te krijgen deed het Slingeland Ziekenhuis de pilot (proef) “Gelaagd Plannen”.

Het uitgangspunt van “Gelaagd Plannen” is dat niet iedere medewerker hetzelfde is; het anticipeert op de verschillen, door medewerkers te laten kiezen voor een type rooster dat het best bij ze past.

Twee soorten roosters
Bij “Gelaagd Plannen” kunnen medewerkers uit twee roostervarianten kiezen. De verwachting is dat zij hun rooster daardoor als prettiger ervaren. Medewerkers kunnen individueel kiezen voor een rooster dat wisselt per maand of voor een vast rooster.

  • Wisselend rooster
    Bij wisselende roosters kunnen medewerkers elke maand (of andere periode) hun wensen kenbaar maken. Daarna wordt het rooster opgesteld. Deze vorm van roostering geeft flexibiliteit, bv. wanneer de situatie voor een medewerker per maand verschilt.
  • Vast rooster
    Medewerkers die liever voorspelbaarheid en regelmaat hebben, kiezen voor een vast rooster: één basisrooster dat elke cyclus (van bijvoorbeeld vier weken) wordt herhaald. Bij dit type rooster weet de medewerker precies hoe zijn rooster er in de toekomst uitziet.